Nieuws

wo 17 mei 2017

De Verlichting van Hout op Design District Rotterdam

De komende editie van Design District is Abet Laminati van de partij met een stand die qua originaliteit een waardige nieuwe telg zal zijn in het rijtje van voorgaande edities. Het thema is De Verlichting van Hout, waarbij ‘de Verlichting’ verwijst naar de Renaissance periode in de geschiedenis waarin de basis werd gelegd voor de maatschappij waarin wij nu leven. Daarnaast verwijst het, wat meer down to earth, naar de letterlijke verlichting van hout.

Lees meer »

do 6 okt 2016

Abet Laminati organiseert bnireis 2016

Abet Laminati heeft in samenwerking met de bni (Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten) eind september voor de 2e keer de bnireis georganiseerd voor de genomineerden voor de bniprijs. De bniprijs wordt uitgereikt aan de meest talentvolle bachelor en master van dit jaar, gekozen uit de 14 beste afgestudeerden die naar voren zijn geschoven door de academies in Nederland.

Lees meer »

wo 20 jul 2016

Polaris op Architect@Work 2016

Op 14 & 15 september is Abet weer aanwezig op Achitect@work. Deze beurs is dé gelegenheid om productinnovaties te tonen aan architecten, interieurarchitecten en andere voorschrijvers.

Lees meer »

vr 20 mei 2016

Abet BV op Design District

Op 1, 2 en 3 juni is Abet BV weer aanwezig op Design District bij Taets in Zaandam. Deze beurs is het uitgelezen moment voor Abet BV om een revolutionair nieuw product te introduceren in de Nederlandse markt: Polaris. Abet BV heeft er voor gekozen om dit keer niet de standaard wegen te bewandelen en te kiezen voor de vaste ontwerper en standbouwer.

Lees meer »

vr 20 mei 2016

Polaris: a new surface for new horizons

Abet BV introduceert op Design District een nieuw en revolutionair product: Polaris. Polaris is een HPL met acryl in de toplaag, dat op een speciale manier is uitgehard. Het materiaal heeft een matte, fluweelzachte oppervlakteafwerking die extra stoot- en krasvast is, hittebestendig en anti-vingerafdruk. Het is zeer geschikt voor toepassingen waar het materiaal veel te verduren heeft, zoals in de horeca of in de keuken.

Lees meer »

vr 20 mei 2016

Gevelbeplating: nieuwe MEG architectencollectie

Abet BV heeft de MEG (Material Exterior Grade) architectencollectie vernieuwd en verrijkt en deze bestaat nu uit de series Standard, Colours, Wood, Metal en Concrete. De totale collectie omvat nu 79 decoren. Van de 51 uniekleuren zijn er 32 nieuw: koude tinten, elegante schakeringen, diepe kleurtonen en trendy, frisse nuances.

Lees meer »

vr 11 mrt 2016

BNI-lid Randi van Gerve ontwerpt stand Design District voor Abet BV

Abet BV zal ook in 2016 weer aanwezig zijn op Design District in Taets/Zaandam op 1, 2 en 3 juni, maar dit jaar heeft men besloten om alles anders te doen. Het partnership met de BNI (Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten) krijgt een steeds inniger karakter, hetgeen de inspiratie was om ook voor Design District een samenwerking aan te gaan.

Lees meer »

di 10 nov 2015

Museum Abet Laminati

In de meer dan 50 jaar van haar bestaan heeft Abet Laminati vele hoogtepunten en successen gekend, die allen zijn verankerd in de rijke geschiedenis van het bedrijf. Samen zijn ze bepalend voor de huidige identiteit en het imago van het bedrijf. Vol trots toont Abet Laminati deze ontwikkelingen in het recent geopende HPL-Museum in het plaatsje Bra in Noord-Italië.

Lees meer »

di 10 nov 2015

Lex Pott 'Chroma'

Ter gelegenheid van de Dutch Design Week heeft Baars & Bloemhoff het project ‘Transitions’ geïnitieerd. Hierbij daagde Baars & Bloemhoff 6 ontwerpers uit om met materialen uit hun assortiment een vernieuwend ontwerp te maken.

Lees meer »

di 10 nov 2015

Abet Stock Selection

Abet BV heeft een duidelijke scheiding gemaakt tussen de architectencollectie en de voorraadcollectie. Naast de complete en zeer uitgebreide Abet Laminati 2015>2018 Collection heeft men in overleg met de interieurdistributeurs Baars & Bloemhoff, Blok Plaatmateriaal en Maiburg een voorraadcollectie samengesteld.

Lees meer »

di 10 nov 2015

Bedrijfsprofiel Houthandel Alblas

Houthandel Alblas is dealer van Abet vensterbanken en al lange tijd een gewaardeerde partner. Het bedrijf bestaat al meer dan 170 jaar en is een begrip in de regio Zuid-Holland. Houthandel Alblas is een familiebedrijf, hetgeen zich vertaalt in een moderne organisatie met traditionele waarden en toegewijde medewerkers, die de klant centraal stellen en graag een stapje extra zetten.

Lees meer »

di 10 nov 2015

Leverbetrouwbaarheid naar hoger niveau

Marc Bos is sinds mei 2015 Sales Director van Abet BV. Zijn eerste focus is ervoor zorgen dat de leverbetrouwbaarheid nog hoger op de agenda komt te staan. Om de leverbetrouwbaarheid te verhogen, gaat Abet een scheiding maken tussen de architecturale collectie en de voorraadcollectie.

Lees meer »

wo 20 mei 2015

Abet Laminati toont fraaie nieuwe decors en structuren op Design District 2015

Voor de beurs Design District op 3-4-5 juni 2015 in Taets Zaandam heeft Abet Laminati traditionele schoolbanken omgebouwd tot interactieve meubelobjecten om de collectie 2015>2018 te tonen. Een tipje van de sluier: de collectie uniekleuren is uitgebreid om nog meer inspiratie en combinatiemogelijkheden te kunnen bieden. Ook is de oppervlaktestructuur Papier toegevoegd, die een hele matte uitstraling heeft en minder gevoelig is voor vingerafdrukken.

Lees meer »

do 11 sep 2014

A&D Interieurbouw en pRaL® Solid Surface

Het Amsterdamse stadsdeelkantoor Nieuw-West is voorzien van een spectaculair object. De tientallen meters lange balie is gemaakt van pRaL® Solid Surface van Abet Laminati. Een aantal andere stadsdeelkantoren volgt binnenkort.

Lees meer »

do 8 mei 2014

Selectieve distributie Abet BV

In 2013 heeft Abet BV na intensief overleg met een aantal belangrijke adviseurs besloten om haar producten via een selecte groep distributeurs in de markt te gaan zetten. Het huidige marktklimaat biedt geen plaats meer voor vrijblijvendheid en vraagt om een gerichte, meer doortastende benadering. Volgens Menno Bouwens, bij Abet BV verantwoordelijk voor o.a. de distributeurs, kan dit bereikt worden door afspraken te maken over een aantal thema’s. “Ik denk dan aan voorraadbeheer, afnamevolumes, prijs, kwaliteit en servicegraad.”

Lees meer »

do 8 mei 2014

Elkerliek Ziekenhuis Helmond

HET ZIEKENHUISINTERIEUR, DE REFLECTIE VAN HET LEVEN. Abet Laminati kijkt met Marie-Anne Defesche van S&D ontwerpers terug op een bijzondere realisatie in de zorg: het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. S&D ontwerpers heeft door de jaren heen heel goed begrepen dat Abet Laminati zich onderscheidt door steeds weer innovatief te zijn en zeker ook oog te hebben voor het realiseren van gepersonaliseerde HPL’s.

Lees meer »

do 8 mei 2014

pRal toegepast door Culion

Culion heeft een prachtig project gerealiseerd: bedrijfsrestaurant Elia. Hier heeft men pRaL® Solid Surface toegepast en verschillende kleuren HPL (wit decor 405 sei en 410 sei en groen 460 sei). Het resultaat is verbluffend. in een interview met Binnenwerk vertelt Culion directeur Willibrord Sleifer vol enthousiasme over dit geslaagde project.

Lees meer »

vr 4 apr 2014

Abet in ‘Intern’ van de BNI

De samenwerking van Abet met de BNI begint steeds meer vorm aan te nemen. De leden zijn allen bekend met en bij Abet en reageren enthousiast op deze ontwikkelingen.

Lees meer »

ma 24 feb 2014

Revolutie in digitale print

Het wordt voor architecten steeds belangrijker om een project een geheel eigen gezicht te geven, afgestemd op de wensen en eisen van de opdrachtgever. ABET bv volgt deze ontwikkelingen al jaren op de voet en heeft het nu nog makkelijker gemaakt om de identiteit van de klant beter weer te geven in HPL plaatmatriaal.

Lees meer »

wo 15 jan 2014

ABET BV hoofdsponsor van de BNI

Al decennialang heeft ABET BV het belang ingezien van een intensieve samenwerking met interieurarchitecten. Dankzij deze samenwerking zijn door de jaren heen mooie projecten gerealiseerd, zowel met standaard plaatmateriaal als ook met gepersonaliseerde producten. De wisselwerking met de BNI wordt nu verdiept en nog meer versterkt, omdat ABET BV dit jaar voor het eerst in haar bestaan hoofdsponsor is geworden van de BNI.

Lees meer »

ma 11 nov 2013

FSC en PEFC

Binnenkort meer nieuws!!

Lees meer »

vr 8 nov 2013

Zeefdruk in St. Antonius

Op 16 september jongstleden heeft het St. Antonius Ziekenhuis officieel de nieuwe vestiging in Utrecht Leidsche Rijn geopend. Met deze vestiging is het St. Antonius nog beter in staat om tegemoet te komen aan de wensen van de patiënten. De inrichting is kleurrijk en sluit naadloos aan bij de identiteit van het ziekenhuis. Abet heeft in samenwerking met de architect (De Jong Gortemaker Algra) een mooie bijdrage geleverd. Smeulders Interieurgroep heeft getekend voor de interieurafwerking.

Lees meer »

vr 18 okt 2013

Abet in O|2 gebouw

Abet bv levert een belangrijke bijdrage aan een heel bijzonder project in Amsterdam-Zuid, het O|2 gebouw. Het vakblad Binnenwerk maakt graag ruimte vrij om aandacht aan dit aansprekende project van EGM architecten te besteden.

Lees meer »

do 12 sep 2013

HPL-Museum in Binnenwerk

Toen begin juni het eerste HPL-museum in het Italiaanse Bra werd geopend, wilde Binnenwerk daar heel graag bij zijn. En zo geschiedde.

Lees meer »

do 29 aug 2013

Greenguard

Sinds enige tijd is Abet Laminati in het bezit van het prestigieuze Greenguard certificaat.

Lees meer »

wo 3 jul 2013

Abet Digital Print

Vanaf het allereerste moment dat Abet Laminati begon met het produceren van HPL, heeft men gerenommeerde industrieel ontwerpers en designers betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Deze samenwerkingsverbanden hebben talloze collecties en ontelbare decoren voortgebracht en hebben geleid tot technologische vooruitgang en vernieuwingen binnen de verschillende onderdelen van het productieproces.

Lees meer »

di 25 jun 2013

Blok Plaatmateriaal exclusief dealer Abet pRal®

Een bijzonder moment blijft het, de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. En zo voelden de twee betrokken partijen het ook, half mei. Rob Schipp, accountmanager bij Abet Laminati en Jan Blok, directeur/eigenaar van Blok Plaatmateriaal in Beverwijk, zetten met overtuiging hun handtekening onder een intrinsiek commitment voor de komende jaren. Blok is in Nederland exclusief dealer van de Abet pRaL® collectie. “Samen met Abet kunnen we nu de marktstrategie effectiever vormgeven,” zegt Jan.

Lees meer »

« Naar archief