Sectoren

Materialen van Abet Laminati in de industrie

Verschillende takken van industrie maken dankbaar gebruik van het plaatmateriaal van Abet Laminati. Van oorsprong is dat vooral de meubelindustrie, die steeds profiteert van de trendy decors, maar ook van de vele behoudende kleuren en motieven met een klassieke uitstraling. Naast de meubelindustrie vindt dun en dik HPL van Abet Laminati zijn weg onder andere in de sanitaire unit-bouw, laboratorium inrichtingen, sign- en graveerindustrie en in de bus- en wagenbouw.

Abet Laminati biedt eindeloos veel mogelijkheden voor industriële toepassingen. Zo kan in principe ieder decor geleverd worden als dun HPL, dat op een dragermateriaal verlijmd dient te worden, maar ook als massieve, zelfdragende plaat. Er zijn meer dan twintig oppervlaktestructuren. Het grote aantal verschillende plaatmaten draagt bij aan het beperken van zaagverlies.

Abet Laminati denkt graag mee met industriële afnemers over de problematieken waar men mee te maken heeft. Vaak resulteert dit in nieuwe en innovatieve productontwikkelingen, die bijdragen in een optimalisatie van het productieproces. Hierbij valt te denken aan speciaal gevormde elementen, gewicht besparende oplossingen en ook veredelingen ten behoeve van de food-, agro- en micro-industrie. Naast de normale voorraad houdt Abet Laminati in IJsselstein (bij Utrecht) ook voorraad van heel specifiek plaatmateriaal voor industriële afnemers (in totaal meer dan 250.000 m2). Met deze service kan Abet Laminati de snelheid en continuïteit van leveringen garanderen.

Het plaatmateriaal van Abet Laminati heeft geen afgifte van schadelijke en/of hinderlijke stoffen en het is vrij van zware metalen. Het HPL voldoet aan de afvalstoffenwet: bewerkingsafval en afgedankt materiaal kan op huisvuil-stortplaatsen gestort worden. Gezien de hoge calorische waarde is het geschikt voor warmte herwinning. Bovendien heeft het HPL een positieve beoordeling verkregen met betrekking tot de levenscyclus (Life Cycle Assessment), conform ISO norm serie 14000.
Op het gebied van recycling vervult Abet een voortrekkersrol: Tefor® is het eerste plaatmateriaal dat verkregen wordt door recycling van productie-afval. Abet loopt hiermee voorop op de toekomstige verscherpte Europese regelgeving. Met Tefor® geeft Abet duidelijk richting aan zijn beleid op het gebied van ‘integraal ketenbeheer’.

« Alle sectoren